preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona


Raspored zvona po učionicama nalazi se desno!

Dokumenti

Obavijest!
Ovjere kopija svjedodžbi
(za nastavak školovanja)

škola nije ovlaštena vršiti,
te se iste obavljaju kod javnog bilježnika!Slike maturanata u godišnjaku maturanata!

Svi dokumenti škole se nalaze pod Dokumenti na lijevoj strani gore u izborniku!

 

Stručna praksa u Francuskoj (instalateri grijanja i klimatizacije i vodoinstalateri)

Dana 23.3.2019. grupa učenika i pratitelj prof. Josip Rodin otputovala je u Francusku, Toulouse.

Slike od 1.dana i puta pogledajte ovdje!

Slike s prakse iz prvog tjedna ovdje! Slike s prakse iz drugog tjedna ovdje!

Slike s izleta na Pirineje ovdje!  Slike - zadnji dani i dodjela priznanja ovdje!

 

 Roditeljski sastanak s grupom koja ide u Francusku, Toulouse održan je u tjednu 11.-15.3.2019.

Ovdje možete pogledati prezentaciju i upute za sudionike projekta. Ovdje su slike s roditeljskog sastanka.Škola za montažu instalacija

metalnih konstrukcija

Sv. Duh 129, Zagreb

PROJEKT „IMprove Competences“ – IMCO,

Broj ugovora: 2018-1-HR01-KA102-047231

 

Toulouse/Francuska,  23.03.-07.04.2019.

Predmet:

Poziv na dostavu prijava za sudjelovanje VODOINSTALATERI I INSTALATERI GRIJANJA I  KLIMATIZACIJE

 

Pozivamo učenike koji se obrazuju za zanimanja vodoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije da se prijave za stručnu praksu u Francuskoj, koja se provodi u okviru odobrenog projekta u sklopu programa Erasmus+.

Partner domaćin je Compagnons du Tour de France Occitanie koji će osigurati tvrtke u kojima će učenici provesti stručnu praksu sukladno dogovorenom programu rada.

Prijave se zaprimaju putem popunjavanja priloženog prijavnog obrasca i motivacijskog pisma putem e-maila: project.gaswat@gmail.com ili osobno u tajništvu Škole.

Rok za dostavu je 03.12.2018. godine.

Komisija za odabir sudionika će sukladno usvojenom načinu bodovanja izraditi rang listu te objaviti odluku o odabiru, uz dva učenika rezerve. Svi zainteresirani će imati uvid u način bodovanja i odluke. Žalbe će se zaprimati pisanim putem 7 dana od objave odluke.

Svi odabrani učenici obvezni su pohađati pripreme koje organizira škola (stručne, pedagoške, kulturološke i jezične-engleski jezik), o čemu će se voditi evidencija.

Škola i partner su se dogovorili da će se primijeniti ECVET- to je europski alat za prijenos, prikupljanje i priznavanje ishoda učenja stečenih tijekom međunarodne mobilnosti. Škola će s partnerom potpisati Memorandum o razumijevanju te će utvrditi skup aktivnosti s ciljem stjecanja novih i/ili proširivanja stečenih znanja, vještina i kompetencija, kao i povezivanja novostečenih s prethodno stečenim. Sudionicima se nudi mogućnost upoznavanja suvremenih tehnologija i različitih kultura, učenja jezika te stjecanja radnog iskustva u inozemstvu, čime povećavaju svoju konkurentnost na tržištu rada.

Polaznikova znanja, vještine i kompetencije stečene tijekom mobilnosti, a prethodno dogovorene sporazumom među partnerima, ocjenjuje i dokumentira ustanova domaćin. Škola i partner će dogovoriti način ocjenjivanja i praćenja koji će se primijeniti tijekom mobilnosti te će svaki sudionik ostvariti 3 kreditna boda stečena u inozemstvu.

ŠMIMK iz odobrenih sredstava za organizaciju organizira za sudionike prijevoz , putno i zdravstveno osiguranje  te osiguranje privatne odgovornosti za vrijeme obavljanja stručne prakse kod poslodavca. Iz sredstava individualne potpore financirat će se troškovi smještaja, prehrane (doručak obavezno, a ručak ili večera opcionalno), lokalnog gradskog prijevoza te kulturološki program za vrijeme boravka u inozemstvu koji će se odvijati uglavnom vikendom. Nakon podmirenja ugovorenih troškova s partnerom, preostali iznos bit će uplaćen sudionicima na račune.

S učenicima u pratnji putuje jedan nastavnik/ca. Školi je Agencija za mobilnost i programe EU odobrila boravak nastavnika u pratnji u trajanju od 7 dana, no zbog sigurnosti naše djece škola će iz sredstava organizacije financirati boravak nastavnika u cjelokupnom trajanju mobilnosti, odnosno 16 dana s putovanjem.

O PARTNERU:

Compagnons du Tour de France Occitanie jedan je od 16 obrazovnih centara nacionalnog udruženja obrtnika Compagnonnique. Obrazovanje je organizirano na principu 50% nastave – 50% praksa u obrtima i tvrtkama, na osnovu jedinstvenog francuskog sustava stjecanja znanja i vještina povezanih s obrtima. Sustav je spoj različitih metoda i procesa prijenosa znanja (državna i međudržavna obrazovna putovanja poznata kao razdoblje Tour de France, obrazovanje u školama uobičajenom nastavom i stručna praksa). Obrazovanje traje od tri do pet godina tijekom kojeg polaznici svakih šest mjeseci mijenjaju mjesta i gradove u kojima se obrazuju u strukovnim centrima diljem Francuske, a praksu obavljaju u obrtima čiji su vlasnici-obrtnici članovi udruženja. Vlasnici su bivši polaznici programa obrazovanja koji su otvorili svoje obrte te postali članovima udruženja i mentori polaznicima koji kod njih obavljaju praksu. Školovanje završava završnim radom koji pregledavaju mentori – obrtnici. Time se proširuje broj članova, stvaraju nova radna mjesta, mjesta stručne prakse s mentorima u sustavu. Unutar udruženja djeluje ukupno 16 strukovnih centara za redovno i kontinuirano obrazovanje, koji nude kombinaciju obrazovanja za stjecanje tradicionalnih i suvremenih  znanja i vještina.

Nacionalno udruženje obrtnika Compagnonnique utemeljeno je 1952. godine, a okuplja regionalna udruženja koja diljem Francuske imaju Tour de France sjedišta i obrazovne centre. Obrti su u članstvu nacionalnog udruženja i grupirani su unutar 7 ''društava-obrta'' po djelatnostima: 1. drvodjeljci, drvni graditelji, 2. stolari, bravari, metalci, 3. klesari, keramičari, zidari, 4. vodoinstalateri, gipsari, krovopokrivači, grijanje, uređenje, 5. soboslikari, dekorateri, 6. pekari, slastičari, 7. obrti za rad s kamenom. Unutar udruženja ima 15 obrta koje vode obrtnici porijeklom iz Hrvatske.

Compagnonnage pokret danas broji oko 45.000 članova, općenito se smatra posljednjim načinom ostvarivanja izvrsnosti u obrtničkoj struci te je upisan 2010. na UNESCO-v popis nematerijalne svjetske baštine u Europi. Tri su glavne skupine compagnons-a : 16-godišnjaci i stariji koji koji žele naučiti i/ili razviti svoje vještine u određenoj struci tako što se priključuju udruženju; polaznici obrazovnih programa koji traju od tri do pet godina i tijekom obrazovanja usvajaju znanja i vještine na ''Tour de France''-u (mijenjaju mjesta obrazovanja i prakse); obrtnici koji su položili majstorski ispit na temelju završnog rada kojeg su pregledali i ocijenili drugi obrtnici-mentori koji su članovi udruženja.

Prilog:

  1. Prijavni obrazac za 2. grupu (vodoinstalateri i instalateri grijanja i klimatizacije)
  2. Motivacijsko pismo (primjer s uputama za pisanje)
 

Zanimanja- programi
 
Strojarski tehničar  (4 god.) NOVO!
 
Instalater kućnih instalacija "JMO"
 
Instalater grijanja i klimatizacije "JMO" ili "C"
 
Plinoinstalater "JMO"
 
Vodoinstalater "JMO"
 
Rukovatelj samohodnim građ. strojevima "B"
 
Bravar "C"
 
Za pregledavanje sadržaja programa klikni na program!

Praksa

Licencirane tvrtke za naukovanje po zanimanjima (JMO)

Za zanimanja koja nemaju oznaku "JMO" (jedinstveni model obrazovanja), praksa se može obavljati i u nelicenciranim tvrtkama!


Projekti

Natjecanja
Izlučna natjecanja učenika - disciplina Kućne instalacije
Domaćin
Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb
23.04.2021.
Bilten natjecanja 

Državno natjecanja učenika - disciplina Kućne instalacije 2021.

Domaćin
Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb
11.-13.svibnja 2021.
Bilten natjecanja

Državno natjecanja učenika - disciplina Kućne instalacije 2022.

Domaćin
Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb
10.-12.svibnja 2022.
Bilten drzavnog natjecanja IKI 2022 - dovrseno.pdf

Informiranje

Službenik za informiranje Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija je Darko Sušac, prof.


Škole partneri

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 4. 2013.

Ukupno: 1072215
Danas: 83
preskoči na navigaciju