preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona


Raspored zvona po učionicama nalazi se desno!

Dokumenti

Obavijest!
Ovjere kopija svjedodžbi
(za nastavak školovanja)

škola nije ovlaštena vršiti,
te se iste obavljaju kod javnog bilježnika!Slike maturanata u godišnjaku maturanata!

Svi dokumenti škole se nalaze pod Dokumenti na lijevoj strani gore u izborniku!

 

Poboljšanje/unaprjeđenje obrazovanja odraslih temeljeno na inovativnom pristupu ‑ UHI Škotska“

Projekt „Improvement of adult edcuation based on innovative approach-UHI Scotland“ „ Poboljšanje/unaprjeđenje obrazovanja odraslih temeljeno na inovativnom pristupu - UHI Škotska“

Partneri u projektu:

Obrtničko učilište
Srednja škola Dugo Selo
Strukovna škola Vice Vlatkovića , Zadar                                                   
Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija, Zagreb

Partner domaćin je The University of the Highlands and Islands jedino je sveučilište smješteno na sjevernom području Škotske. Partnerstvo 13 neovisnih koledža i istraživačkih instituta i omogućuje pristup obrazovanju na višim i visokim učilištima, kao i sudjelovanje u istraživačkim projektima. 


Agencija za mobilnost i programe EU nije odobrila troškove putovanja do Lewis Castle Collegea u Stornowayu, kako je bilo planirano, već samo do Invernessa, gdje je i formalno sjedište UHI-a. Aktivnosti predviđene projektom preusmjerili smo na Inverness College koji će osigurati ispunjenje ciljeva projekta.
Također, Agencija je odobrila sudjelovanje ukupno 8 osoba, od planiranih 10. Partneri konzorcija usuglasili su se da će biti zastupljeno osoblje: Obrtničko učilište (4), Strukovna škola Vice Vlatkovića (2), te po 1 predstavnik Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija i Srednje škole Dugo Selo.


S partnerom je dogovoreno da se mobilnost osoblja provede od 18.-24.04.2016. godine te su u tijeku pripreme. 
S ciljem povećanja broja osoba uključenih u programe obrazovanja,  podizanja svijesti o  važnosti cjeloživotnog učenja te o praksama u EU zemljama koje su znatno iznad nas po % uključenih građana ( 2,3% prema 9,6%)  svjesni smo da je potrebno uvesti nove metode i pedagoške pristupe u obrazovni proces kako bismo bili što dostupniji zainteresiranim polaznicima te osigurali fleksibilnost.


U okviru jezičnih i kulturoloških  priprema sudionici se upoznaju i s posebnostima UHI-ja te na koji način su vrlo uspješno organizirali provođenje obrazovnih programa te kako ih moderniziraju:  različite formate online učenja: tekst, audio, video, animacije, 3D i 2D slike,  stvaranje virtualnog okruženja, virtualne učionice, web i videokonferencija, korištenje mobitela, tableta, računala i e‑book-a za pristup materijalima za učenje.
U sklopu UHI-ja djeluje Odjel za razvoj digitalnog učenja koji proizvodi visokokvalitetnu neovisnu platformu i materijale za digitalno učenje. 


Također, što je iznimno važnu za naš projekt, provode edukaciju i nadogradnju znanja zaposlenika za blended learning, utvrđuju, planiraju i razvijaju usavršavanja u organizacijama kako bi razvili i znali dostaviti online learning svojim polaznicima. Sudionici projekta pripremaju se i u ovom području kako bi iz mobilnosti polučili najvrjednije rezultate te kako bi svoje obrazovne sadržaje iz područja općeg obrazovanja odraslih i materijale mogli kreirati za postavljanje na platformu te za uvođenje blended learning metode, kako u obrazovanje odraslih tako i za prijenos iskustava drugim nastavnicima u školama, odnosno u Učilištu.
Projektom se potiče upotreba digitalnih tehnologija u obrazovanju odraslih čime se osnažuju digitalne kompetencije nastavnika, polaznika, ravnatelja i administrativnog osoblja.  Suradnjom na ovom projektu potaknut ćemo poboljšanje kvalitete naših ustanova (stjecanjem novih saznanja koje ćemo prenijeti u rad naših ustanova), stvorit ćemo osnove za uvođenje ili poboljšanje inovativnih metoda i ojačati kompetencije  našeg osoblja i polaznika te time osigurati povećanje sudjelovanja odraslih osoba u cjeloživotnom učenju u budućnosti.

Sudionici projekta će kroz job shadowing, sudjelovanjem na svim oblicima nastave  te razmjenom iskustva s predavačima iz prve ruke dobiti stvarnu sliku svih pozitivnih i mogućih negativnih strana ovih novih metoda  podučavanja i učenja, a  radi prilagodbe u skladu s mogućnostima koje 21. stoljeće i nove tehnologije pružaju. 
Svjesni smo da je potrebna i reorganizacija  načina učenja i podučavanja, od ravnatelja do nastavnika i administrativnog osoblja, a tako i polaznika kako bismo obrazovanje odraslih učinili dostupnim bilo gdje i u bilo koje vrijeme.


Okvirni program će obuhvatiti sudjelovanje na nastavi, kreiranje nastavnih sadržaja, podučavanje putem video konferencije i platforme u suradnji s nastavnicima koji koriste ove metode te s Odjelom za kreiranje inovativnih nastavnih sadržaja kako u pripremi nastave, tako i u radu s nastavnicima koji kreiraju svoje nastavne sadržaje iz svojih područja. Promatrat ćemo i rad nastavnika u Alnessu gdje se stvaraju kreativni programi.
 

 

Zanimanja- programi
 
Strojarski tehničar  (4 god.) NOVO!
 
Instalater kućnih instalacija "JMO"
 
Instalater grijanja i klimatizacije "JMO" ili "C"
 
Plinoinstalater "JMO"
 
Vodoinstalater "JMO"
 
Rukovatelj samohodnim građ. strojevima "B"
 
Bravar "C"
 
Za pregledavanje sadržaja programa klikni na program!

Praksa

Licencirane tvrtke za naukovanje po zanimanjima (JMO)

Za zanimanja koja nemaju oznaku "JMO" (jedinstveni model obrazovanja), praksa se može obavljati i u nelicenciranim tvrtkama!


Projekti

Natjecanja
Izlučna natjecanja učenika - disciplina Kućne instalacije
Domaćin
Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb
23.04.2021.
Bilten natjecanja 

Državno natjecanja učenika - disciplina Kućne instalacije 2021.

Domaćin
Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb
11.-13.svibnja 2021.
Bilten natjecanja

Državno natjecanja učenika - disciplina Kućne instalacije 2022.

Domaćin
Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb
10.-12.svibnja 2022.
Bilten drzavnog natjecanja IKI 2022 - dovrseno.pdf

Informiranje

Službenik za informiranje Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija je Darko Sušac, prof.


Škole partneri

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 4. 2013.

Ukupno: 1072505
Danas: 31
preskoči na navigaciju