preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona

SMJENA SAMO UJUTRO:
1.  8:00 -   8:45
2.  8:50 -   9:35
3.  9:40 - 10:25
4.  10:55 - 11:40
5.  11:45 - 12:30
6.  12:35 - 13:15
7.  13:20 - 14:00

Dokumenti

Obavijest!
Ovjere kopija svjedodžbi
(za nastavak školovanja)

škola nije ovlaštena vršiti,
te se iste obavljaju kod javnog bilježnika!Slike maturanata u godišnjaku maturanata!


 

Poboljšanje/unaprjeđenje obrazovanja odraslih temeljeno na inovativnom pristupu ‑ UHI Škotska“

Projekt „Improvement of adult edcuation based on innovative approach-UHI Scotland“ „ Poboljšanje/unaprjeđenje obrazovanja odraslih temeljeno na inovativnom pristupu - UHI Škotska“

Partneri u projektu:

Obrtničko učilište
Srednja škola Dugo Selo
Strukovna škola Vice Vlatkovića , Zadar                                                   
Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija, Zagreb

Partner domaćin je The University of the Highlands and Islands jedino je sveučilište smješteno na sjevernom području Škotske. Partnerstvo 13 neovisnih koledža i istraživačkih instituta i omogućuje pristup obrazovanju na višim i visokim učilištima, kao i sudjelovanje u istraživačkim projektima. 


Agencija za mobilnost i programe EU nije odobrila troškove putovanja do Lewis Castle Collegea u Stornowayu, kako je bilo planirano, već samo do Invernessa, gdje je i formalno sjedište UHI-a. Aktivnosti predviđene projektom preusmjerili smo na Inverness College koji će osigurati ispunjenje ciljeva projekta.
Također, Agencija je odobrila sudjelovanje ukupno 8 osoba, od planiranih 10. Partneri konzorcija usuglasili su se da će biti zastupljeno osoblje: Obrtničko učilište (4), Strukovna škola Vice Vlatkovića (2), te po 1 predstavnik Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija i Srednje škole Dugo Selo.


S partnerom je dogovoreno da se mobilnost osoblja provede od 18.-24.04.2016. godine te su u tijeku pripreme. 
S ciljem povećanja broja osoba uključenih u programe obrazovanja,  podizanja svijesti o  važnosti cjeloživotnog učenja te o praksama u EU zemljama koje su znatno iznad nas po % uključenih građana ( 2,3% prema 9,6%)  svjesni smo da je potrebno uvesti nove metode i pedagoške pristupe u obrazovni proces kako bismo bili što dostupniji zainteresiranim polaznicima te osigurali fleksibilnost.


U okviru jezičnih i kulturoloških  priprema sudionici se upoznaju i s posebnostima UHI-ja te na koji način su vrlo uspješno organizirali provođenje obrazovnih programa te kako ih moderniziraju:  različite formate online učenja: tekst, audio, video, animacije, 3D i 2D slike,  stvaranje virtualnog okruženja, virtualne učionice, web i videokonferencija, korištenje mobitela, tableta, računala i e‑book-a za pristup materijalima za učenje.
U sklopu UHI-ja djeluje Odjel za razvoj digitalnog učenja koji proizvodi visokokvalitetnu neovisnu platformu i materijale za digitalno učenje. 


Također, što je iznimno važnu za naš projekt, provode edukaciju i nadogradnju znanja zaposlenika za blended learning, utvrđuju, planiraju i razvijaju usavršavanja u organizacijama kako bi razvili i znali dostaviti online learning svojim polaznicima. Sudionici projekta pripremaju se i u ovom području kako bi iz mobilnosti polučili najvrjednije rezultate te kako bi svoje obrazovne sadržaje iz područja općeg obrazovanja odraslih i materijale mogli kreirati za postavljanje na platformu te za uvođenje blended learning metode, kako u obrazovanje odraslih tako i za prijenos iskustava drugim nastavnicima u školama, odnosno u Učilištu.
Projektom se potiče upotreba digitalnih tehnologija u obrazovanju odraslih čime se osnažuju digitalne kompetencije nastavnika, polaznika, ravnatelja i administrativnog osoblja.  Suradnjom na ovom projektu potaknut ćemo poboljšanje kvalitete naših ustanova (stjecanjem novih saznanja koje ćemo prenijeti u rad naših ustanova), stvorit ćemo osnove za uvođenje ili poboljšanje inovativnih metoda i ojačati kompetencije  našeg osoblja i polaznika te time osigurati povećanje sudjelovanja odraslih osoba u cjeloživotnom učenju u budućnosti.

Sudionici projekta će kroz job shadowing, sudjelovanjem na svim oblicima nastave  te razmjenom iskustva s predavačima iz prve ruke dobiti stvarnu sliku svih pozitivnih i mogućih negativnih strana ovih novih metoda  podučavanja i učenja, a  radi prilagodbe u skladu s mogućnostima koje 21. stoljeće i nove tehnologije pružaju. 
Svjesni smo da je potrebna i reorganizacija  načina učenja i podučavanja, od ravnatelja do nastavnika i administrativnog osoblja, a tako i polaznika kako bismo obrazovanje odraslih učinili dostupnim bilo gdje i u bilo koje vrijeme.


Okvirni program će obuhvatiti sudjelovanje na nastavi, kreiranje nastavnih sadržaja, podučavanje putem video konferencije i platforme u suradnji s nastavnicima koji koriste ove metode te s Odjelom za kreiranje inovativnih nastavnih sadržaja kako u pripremi nastave, tako i u radu s nastavnicima koji kreiraju svoje nastavne sadržaje iz svojih područja. Promatrat ćemo i rad nastavnika u Alnessu gdje se stvaraju kreativni programi.
 

 

Najbolji smo!

  

 


Natjecanja
Međužupanijska natjecanja učenika - disciplina Kućne instalacije
Industrijsko obrtnička škola Nova Gradiška
Obrtna tehnička škola Split
Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb
12.03.2020.
 
Sve informacije se mogu dobiti na e-adrese škola domaćina.
 

Zanimanja- programi
 
Strojarski tehničar  (4 god.) NOVO!
 
Instalater kućnih instalacija "JMO"
 
Instalater grijanja i klimatizacije "JMO" ili "C"
 
Plinoinstalater "JMO"
 
Vodoinstalater "JMO"
 
Rukovatelj samohodnim građ. strojevima "B"
 
Bravar "C"
 
Za pregledavanje sadržaja programa klikni na program!

Projekti
 
           
Projekt : IMprove COmpetences1
Dublin, Irska - 04.01.-19.01. 2019.
Toulouse, Francuska, 23.3.-7.4.2019.

PROJEKT "Pismenost za sadašnjost i budućnost"
prosinac 2017.-prosinac 2019.
Projekt "Kultura turizma"
siječanj 2017.-svibanj 2017.

       

PROJEKT "Employability through renewable energy"
Frankfurt, Njemačka 14.4.-29.4.2016
Braga, Portugal 16.4.-1.5.2016 
Güssing, Austrija 23.5.-27.5.2016.
Projekt "Unaprjeđenje obrazovanja odraslih temeljeno na inovativnom pristupu ‑ UHI Škotska“
Škotska 18.-24.4.2016.

Projekt Poduzetništvo i obrtništvo je IN
Zagreb, 11. 12. 2015.

     
PROJEKT „INSTALLER+“
Frankfurt, Njemačka
15.3-28.3. i 17.5.-30.5.2015.

      
PROJEKT „SKILL+PRACTICE“
Frankfurt, Njemačka
Padova, Italija
16.11.-6.12.2014.

Projekt „INNOvative methods and practice in VET – INNOVET“
Helsinki, Finska
18.-24. 5. 2014.

Leipzig, Njemačka
9.3. - 5.4.2014.

Praksa

Licencirane tvrtke za naukovanje po zanimanjima (JMO)

Za zanimanja koja nemaju oznaku "JMO" (jedinstveni model obrazovanja), praksa se može obavljati i u nelicenciranim tvrtkama!


Informiranje

Službenik za informiranje Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija je Josip Rodin, prof.


Škole partneri

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 4. 2013.

Ukupno: 947840
Danas: 3
preskoči na navigaciju