preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona


Raspored zvona po učionicama nalazi se desno!

Dokumenti

Obavijest!
Ovjere kopija svjedodžbi
(za nastavak školovanja)

škola nije ovlaštena vršiti,
te se iste obavljaju kod javnog bilježnika!Slike maturanata u godišnjaku maturanata!

Svi dokumenti škole se nalaze pod Dokumenti na lijevoj strani gore u izborniku!

Projekti

⇔ IZABERI PROJEKT U IZBORNIKU LIJEVO

 


Sustavno i redovito korištenje najmodernije tehnologije u učenju i poučavanju, adekvatna infrastruktura i računalna oprema u svim školama u Hrvatskoj kao i brojne razvijene e-usluge za nastavne i poslovne procese te niz edukacija za razvoj digitalnih kompetencija školskih djelatnika – samo su neke od prednosti koje donosi CARNET-ov program e-Škole.

Program, punog naziva “e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće” je započeo još u ožujku 2015. godine pilot projektom u kojem je sudjelovala 151 hrvatska škola. Pilot projekt „e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola“ provodio se do kraja kolovoza 2018. godine. Glavni rezultat pilot projekta je povećanje razine digitalne zrelosti 10 posto hrvatskih osnovnih i srednjih škola. 

Naša škola je u I.fazi sudjelovala na ovim radionicama:

 

RADIONICA

DATUM

PREDAVAČ

  1.  

Škola za montažu instalacija: Radionica Kako uspješno učiti u online okruženju

 24.10.2018.


 Vilim Jurković

  1.  

e-Škole: Putevima digitalnih kompetencija

 26.02.2020.

 Slavica Horvat

Na temelju iskustava i rezultata pilota CARNET je u rujnu 2018. godine krenuo s provedbom druge faze programa „e-Škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola (II. faza)” u vrijednosti od 1,3 milijarde kuna. Odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja do 31. prosinca 2022. godine digitalno će se transformirati nastavni i poslovni procesi u svim školama u Republici Hrvatskoj financiranima iz državnoga proračuna.

Opći cilj programa e-Škole pridonosi jačanju kapaciteta osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovnog sustava s ciljem osposobljavanja učenika za tržište rada, daljnje školovanje i cjeloživotno učenje.

Specifični ciljevi programa e-Škole, kojima će se doprinijeti općem cilju su:

  • osigurati svrhovitu, pouzdanu i sigurnu IKT okolinu prilagođenu potrebama škola u Republici Hrvatskoj
  • poboljšati učinkovitost i koherentnost procesa u obrazovnom sustavu unaprijediti digitalne kompetencije koje doprinose digitalnoj zrelosti škola
  • unaprijediti strateško vodstvo škola za podizanje njihove digitalne zrelosti.

Kako bi škole povećale razinu digitalne zrelosti ključna je uloga ravnatelja, učitelja i nastavnika te drugih djelatnika koji su spremni za korištenje novih tehnologija i pristupa poučavanju.

U digitalno zrelim školama nastavnici koriste tehnologiju kako bi unaprijedili nastavu, razvijaju vlastite digitalne sadržaje te pružaju podršku samostalnom učenju i razvoju kritičkih vještina kod učenika koji su u središtu nastavnog procesa. Učenici tako aktivno sudjeluju u nastavi s povećanom motivacijom za učenje i nastavak školovanja te samim time postaju i konkurentniji na tržištu rada. Upravljanje e-Školama je učinkovito i transparentno, a komunikacija i razmjena e-dokumenata između škole, njenih dionika i osnivača znatno jednostavnija.Projekt Samogradnja solarnih kolektora

U sklopu EU projekta Obnovljivi izvori energije, od 22.-25. rujna 2014. učenici 3.A razreda u školskim radionicama prolaze obuku samogradnje solarnih kolektora. Nakon izrade kolektora učenici će instalirati solarni sistem na zgradi škole. Nositelj projekta je Eugen Vuković Zelena akcija.


Projekt "Učimo, glumimo - rastemo: program poticanja kulture, umjetnosti i organiziranog korištenja slobodnog vremena kod mladih"

 ove godine nastavljamo s radionicama u suradnji s Rehabilitacijskim centrom za stres i traumu Zagreb i redateljem Marijom Kovačem pod nazivom "Učimo, glumimo - rastemo: program poticanja kulture, umjetnosti i organiziranog korištenja slobodnog vremena kod mladih" (u svrhu sprečavanja nasilnog ponašanja mladih). Projekt je završen 17.2.2016., a više o radionicama možete pročitati na Naslovnici.


 Zdrav razvoj i prevencija neprihvatljivog ponašanja kod mladih srednjoškolske dobi

U okviru projekta “Zdrav razvoj i prevencija neprihvatljivog ponašanja kod mladih srednjoškolske dobi“ koji ostvarujemo u suradnji s  Rehabilitacijskim centrom za stres i traumu Zagreb, učenici 1.d razreda prošli su 10 radionica s redateljem Marijom Kovačem. Projekt je počeo radionicom 25.9.2013. a na nekima su sudjelovali i glumci Vili Matula i Nikša Marinović.

Učenici su imali prilike vidjeti kako nastaje predstava “Ilijada“ te su pogledali pretpremijeru istoimene predstave u kazalištu „Vidra“.

U okviru projekta organizirane su radionice s nastavnicima kao i individualno savjetovanje  za petero učenika iz razreda.


Education and Culture Leonardo da Vinci - Mobility Projects, Partnership Quality Commitment, Placements

- EU projekt

- cilj projekta je učenje kroz praktični rad u tvrtkama i obrtima koji se bave vodoinstalacijama i plinoinstalacijama, a koje će osigurati partner Vitalis.

- u projekt će biti uključeni učenici 2. i 3. razreda koji se školuju za zanimanja vodoinstalater i plinoinstalater

- praksa će se odvijati u dvije grupe od po 10 učenika i 2 nastavnika u pratnji.

- partner u projektu Vitalis, kao dio Industrijske i trgovačke komore i predstavnik obrazovnog centra Komore, osigurat će tvrtke i obrte u kojima će učenici provesti dva tjedna praktičnog rada čiji je sadržaj prethodno dogovoren sa Školom, usklađen sa sadržajem u RH.

- učenici će se upoznati sa strukturom tvrtke gdje će provoditi praksu, sudjelovat će u svim fazama rada na grijanju i plinskim instalacijama, kao i instalacijama vode u stambenim zgradama i industrijskim postrojenjima, instalirat će nova trošila kao što su bojleri, grijači vode, testirat će instalacije, utvrđivanjem kvara i popravkom.

- također, tijekom prakse učenici će biti upoznati s novim materijalima, alatima i novom tehnologijom koja se koristi prilikom postavljanja instalacija ili utvrđivanja kvarova, pravilima struke i normativima u EU te posebno odredbama zakona o zaštiti na radu i njegovoj primjeni u Njemačkoj.

 


Istraživanje o odgojno-obrazovnoj integraciji učenika sa smetnjama u razvoju u redovnim srednjim školama

- Srednja škola - Centar za odgoj i obrazovanje, Zagreb, Zagorska 14 nositelj je ovog istraživanja u koji će biti uključene partner škole koje školuju učenike s teškoćama u razvoju

- cilj projekta je unapređivanje rada s navedenom populacijom

- prvi dio projekta planira se realizirati do školske godine 2012/2013. (kraj osmog mjeseca)

- nosioci projekta u školi: stručne suradnice i nastavnici škole

 


Priprema i sudjelovanje na "LIDRANU"

- cilj programa je razvijanje sposobnosti učenika za javno nastupanje i scensko izražavanje, omogućavanje učenicima da pokažu svoje umjetničke
sklonosti i dostignuća

- realizacija: oformljavanje dramske skupine, predstavljanje škole s uvježbanom priredbom na međužupanijskom natjecanju u našoj školi te na Državnom natjecanju u Gradskoj plinari

- nositelji programa su nastavnici hrvatskog jezika

 


Školski list "Gradijator"

- cilj programa je oformljavanje novinarske grupe koja će prezentirati učenike škole, njihova razmišljanja i njihova radove u obliku školskog lista, koji izlazi jednom
godišnje

- realizacija: novinarska grupa se sastaje jednom tjedno, list izlazi krajem školske godine i objavljuje se na internetskim stranicama škole

- nositelji programa su nastavnici hrvatskog jezika

 


Posjet sunčanoj kući Hrvatske udruge za sunčevu energiju

- cilj programa je upoznavanje učenika trećih razreda s različitim načinima korištenja sunčeve energije

- realizacija: posjet solarnoj kući u okviru dana otvorenih vrata u travnju 2013.

- nositelji programa su ravnatelj i voditelj praktične nastave u školi

 


Suradnja s Geberitom, Junkers-Boschom, Vaillantom i dr.

- cilj programa je upoznavanje učenika drugih i trećih razreda s novim tehnologijama, ali i s načinom širenja informacija u struci.

- realizacija: demonstracija i teorijska prezentacija u prostorima škole tijekom cijele školske godine

- nositelji programa su ravnatelj i voditelj praktične nastave u školi

 


Suradnja s NIBCO-m

- cilj programa je upoznavanje učenika drugih i trećih razreda s problemima snabdijevanja pitkom vodom i njenim pročišćavanjem

- realizacija: demonstracija i teorijska prezentacija u prostorima škole u rujnu 2012.

- nositelji programa su ravnatelj i voditelj praktične nastave u školi

 


Projekt "Prvi put biram"

- cilj programa je poticanje mladih ljudi na aktivno sudjelovanje u političkom životu, razvijanje svijesti kod učenika o njihovim građanskim pravima i
obvezama (aktivno i pasivno pravo glasa), informiranje učenika o oblicima participacije građana u odlučivanju u lokalnoj zajednici, upoznavanje učenika s važnošću
građanske inicijative i građanske aktivnosti

- realizacija: održavanje interaktivnih radionica o izbornom pravu i javnom zagovaranju za mlade

- nositelj programa je prof. Nada Janković u suradnji s nevladinom udrugom "GONG"

 

 

 

Zanimanja- programi
 
Strojarski tehničar  (4 god.) NOVO!
 
Instalater kućnih instalacija "JMO"
 
Instalater grijanja i klimatizacije "JMO" ili "C"
 
Plinoinstalater "JMO"
 
Vodoinstalater "JMO"
 
Rukovatelj samohodnim građ. strojevima "B"
 
Bravar "C"
 
Za pregledavanje sadržaja programa klikni na program!

Praksa

Licencirane tvrtke za naukovanje po zanimanjima (JMO)

Za zanimanja koja nemaju oznaku "JMO" (jedinstveni model obrazovanja), praksa se može obavljati i u nelicenciranim tvrtkama!


Projekti

Natjecanja
Izlučna natjecanja učenika - disciplina Kućne instalacije
Domaćin
Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb
23.04.2021.
Bilten natjecanja 

Državno natjecanja učenika - disciplina Kućne instalacije 2021.

Domaćin
Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb
11.-13.svibnja 2021.
Bilten natjecanja

Državno natjecanja učenika - disciplina Kućne instalacije 2022.

Domaćin
Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb
10.-12.svibnja 2022.
Bilten drzavnog natjecanja IKI 2022 - dovrseno.pdf

Informiranje

Službenik za informiranje Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija je Darko Sušac, prof.


Škole partneri

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 4. 2013.

Ukupno: 1072216
Danas: 84
preskoči na navigaciju