preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Raspored zvona


Raspored zvona po učionicama nalazi se desno!

Dokumenti

Obavijest!
Ovjere kopija svjedodžbi
(za nastavak školovanja)

škola nije ovlaštena vršiti,
te se iste obavljaju kod javnog bilježnika!Slike maturanata u godišnjaku maturanata!

Svi dokumenti škole se nalaze pod Dokumenti na lijevoj strani gore u izborniku!

Vijesti

Mediji o projektu "IMCO"

Francuske novine - LA DEPECHE DU MIDI,  9.04.2019

(Dnevnik sa tiražom od 140 000 primjeraka) opširnije


web Obrtničke komore Zagreb i Udruženja obrtnika grada Zagreba


Strojarski tehničari, vodoinstalateri, instalateri grijanja i klimatizacije do novih znanja vještina

                                     u Irskoj i Francuskoj uz pomoć

Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija putem projekta IMCO odobrenog u okviru Erasmus + programa organizirala je stručnu praksu u trajanju od dva tjedna za učenike raspoređene u dvije grupe.

Prva grupa od 6 strojarskih tehničara koji pohađaju drugi razred provela je stručnu prasku u Dublinu u siječnju 2019. godine, dok je druga grupa od 12 učenika koju su činili vodoinstalateri, instalateri grijanja i klimatizacije i instalateri kućnih instalacija u ožujku 2019. boravila u Toulouseu.

Cilj projekta bilo je unaprjeđenje stručnih  znanja i vještina učenika  kroz stručnu praksu u tvrtkama i obrtima u inozemstvu kojeg smo ostvarili u suradnji s partnerima Martello Training u Irskoj te Compagnons du Tour de France Occitanie u Toulouseu.

Strojarski tehničari su tijekom 2 tjedna prakse stekli nova znanja rad u  Auto CAD programu i unaprijedili digitalne kompetencije radeći primjenjujući standarde tehničkog crtanja, prikazivanja tijela u prostoru, pripremali crtež za ispis, povezivali elemente u funkcionalnu cjelinu i dr.

Specifičnost strukovnog obrazovanja i prakse u Francuskoj učenici su imali prilike upoznati u partnerskoj organizaciji Compagnons du Tour de France Occitanie, koja je jedan od 16 obrazovnih centara nacionalnog udruženja obrtnika Compagnonnique. Vlasnici centra su bivši učenici  koji su nakon završetka obrazovanja otvorili svoje obrte te postali članovima udruženja i mentori polaznicima koji kod njih obavljaju praksu. Time se proširuje broj članova, stvaraju nova radna mjesta, mjesta stručne prakse s mentorima u sustavu. Školovanje završava završnim radom koji pregledavaju mentori – obrtnici. Suradnju s ovim centrom ostvarili smo prije nekoliko godina kada su u organizaciji Obrtničke komore Zagreb i Udruge Hrvatska-Occitanie, koja potiče suradnju naše zemlje i Regije Occitanie u području poslovne suradnje, kulture i obrazovanja, posjetili našu školu i kada smo dogovorili suradnju. Nakon 2 dana prakse u praktikumu Centra učenici su nastavili s praksom u sljedećim tvrtkama: ARNAIZ Sylvain ,ERCS, MAS Pierre, MUNNIER Pierre, TUNZINI Toulouse, T.P.F. Technique Performance Faisabilité,  RGB PLOMBIER, OCELENA pod nadzorom mentora.

Tijekom prakse učenici su imali priliku raditi s novim materijalima, primjenjivali drugačije metode rada u postupku obrade cijevi, tehnologije spajanja cijevi, korištenje drugačijih PVC cijevi, spajanje cijevi, upotrebu koljena i dr. te se upoznali s organizacijom rada i radnim vremenom. Iako su mentori slabije govorili engleski jezik, ili nisu uopće, nije bilo problema u komunikaciji, sve su se razumjeli jer je postojala želja i volja mentora da prenesu svoja znanja, a učenici naše škole bili su zainteresirani za naučiti što više i što bolje izvršiti radne zadatke.

Učenicima su sati provedeni na praksi u Francuskoj priznati u obvezni fond sati praktične nastave,  priznata su im stečeni ishodi učenja te su dobili 3 kreditna boda. Partner je svim sudionicima uručio certifikate o sudjelovanju na prigodnoj svečanosti uz mnogobrojne uzvanike, a mentori su ocijenili naše učenike najboljim ocjenama, istaknuli da su zainteresirani za struku, u mnogim segmentima bolji od njihovih te su neki dobili ponude za posao. Provedene aktivnosti, stečene ishode učenja i dodatna znanja zabilježili smo u dokumentu Europass Mobilnost koji će učenicima služiti prilikom zapošljavanja.

Bilo je ovo još jedno pozitivno iskustvo naše škole u Erasmus+ programu te se nadamo da ćemo i dalje biti uspješni kako bismo kroz međunarodnu suradnju unaprijedili naš rad a učenike motivirali za pozitivan stav prema učenju i strukovnom obrazovanju.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Josip Rodin   datum: 25. 4. 2019.

 

Zanimanja- programi
 
Strojarski tehničar  (4 god.) NOVO!
 
Instalater kućnih instalacija "JMO"
 
Instalater grijanja i klimatizacije "JMO" ili "C"
 
Plinoinstalater "JMO"
 
Vodoinstalater "JMO"
 
Rukovatelj samohodnim građ. strojevima "B"
 
Bravar "C"
 
Za pregledavanje sadržaja programa klikni na program!

Praksa

Licencirane tvrtke za naukovanje po zanimanjima (JMO)

Za zanimanja koja nemaju oznaku "JMO" (jedinstveni model obrazovanja), praksa se može obavljati i u nelicenciranim tvrtkama!


Projekti

Natjecanja
Izlučna natjecanja učenika - disciplina Kućne instalacije
Domaćin
Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb
23.04.2021.
Bilten natjecanja 

Državno natjecanja učenika - disciplina Kućne instalacije 2021.

Domaćin
Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb
11.-13.svibnja 2021.
Bilten natjecanja

Državno natjecanja učenika - disciplina Kućne instalacije 2022.

Domaćin
Škola za montažu instalacija i metalnih konstrukcija Zagreb
10.-12.svibnja 2022.
Bilten drzavnog natjecanja IKI 2022 - dovrseno.pdf

Informiranje

Službenik za informiranje Škole za montažu instalacija i metalnih konstrukcija je Darko Sušac, prof.


Škole partneri

Korisni linkovi

Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 4. 2013.

Ukupno: 1072142
Danas: 10
preskoči na navigaciju